Inledning

Varmt välkommen till Leksaksland!

Den här hemsidan och bloggen kommer behandla allt som rör leksaker, såväl nya som gamla. Här kommer ni kunna läsa historik, fakta och mycket annat matnyttigt om såväl älskade som hatade leksaker. Vår förhoppning är att hemsidan ska bidra till en riktig nostalgitripp och väcka glada känslor och varma minnen!

Min barndom

Personligen älskade jag att leka med lego när jag var liten. Eller, det där var en sanning med modifikation. Jag älskade att bygga lego, men så fort bilarna, slotten, båtarna och flygplatserna var färdigbyggda så hamnade de i bokhyllan där de dammade igen. Visste ni förresten att lego är en förkortning av danska “Leg Godt”?

Debatt

Här på leksaksland kommer vi även försöka få igång en del debatter om ett och annat som rör leksaker. Är det till exempel ok att tvinga pojkar att leka med dockor och flickor att leka med bilar? Eller ska man tvinga på en pojke som självmant leker med dockor typiska pojkleksaker? Genusfrågan är populär och inte helt oproblematisk.

Ta kontakt

Om ni har idéer gällande hur Leksaksland ska utvecklas, så är det bara att höra av sig. Genom att kommentera enskilda inlägg eller skriva ett mail till oss genom kontaktformuläret här på sidan, kan ni lätt komma i kontakt med oss. Vi tar till oss allt, både kritik och beröm, och ser fram emot att höra av er.

/Leksaksland.se

This entry was posted on Thursday, July 31st, 2014 at 2:28 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.