Världens dyraste leksaker

Att leksaker är dyrt, det vet de flesta småbarnsföräldrar. Det är många mammor och pappor som häpnar över prislapparna på de leksaker som barnen önskar sig. Dessutom känns det alltid som om barnen på ett eller annat sätt lyckas peka ut de dyraste leksakerna, är det inte typiskt?! De flesta leksaker ligger dock i lä i jämförelse med den här listan.

I en artikel på norska Topp Finans läste jag om världens dyraste leksaker för ett tag sedan. Även om jag visste att leksaker efter ett tag kunde få ett högt samlarvärde, hade jag aldrig kunnat gissa att det skulle röra sig om de belopp som du kommer se nedanför. Förbered dig för världens tre dyraste leksaker genom tiderna!

3. Pez-behållare

Vi har väl alla när vi varit små ätit Pez, det där godiset som man köper i små paket och sedan fyller upp en behållare med. Behållarna brukar vanligtvis vara djur, seriefigurer, maskotar och annat. Just en sådan Pez-behållare tar sig in på tredjeplatsen på vår lista. En behållarprototyp från 1982 som aldrig kom ut på marknaden såldes för totalt $32 205!

pez

2. Game Boy

Trodde du att alla Game Boys var gråa och fula? Då trodde du definitivt fel. Den här Game Boy-varianten är nämligen gjord i 18 karats guld och diamanter. Bling bling värre med andra ord! $25 000 får du vara beredd att hosta upp om du är sugen på att spela Tetris i en minst sagt gyllene omgivning.

gameboy

1. Darth Vader-hjälm

Att Star Wars har bidragit till samlarnoja kommer knappast som någon överraskning. Det finns många samlarobjekt från filmserien och flera av dem bringar såväl affektionsvärde som samlarvärde till ägarna. Frågan är om någon pryl ens kommer i närheten av den här Darth Vader-hjälmen som ligger på $115 000! Då ska man dock ha klart en sak för sig, hjälmen har används i en slagsmålsscen i en av filmerna!

vader

This entry was posted on Thursday, July 31st, 2014 at 2:54 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.