Att jobba i en leksaksaffär

Att jobba i en leksaksaffär kan vara både jobbigt och stimulerande, det kan jag säga av erfarenhet. När jag jobbade i en leksaksbutik tyckte jag om att ha glada barn runtomkring mig, men det blev snabbt stökigt i hyllorna och lönen var inte den bästa. Hur det är att jobba för en av världens största leksaksbutiker, Toys R Us, ska vi behandla i den här artikeln

En av världens största leksaksjättar heter som bekant Toys R Us. Om man är så stora som Toys R Us så synas man i sömmarna, oavsett om man vill det eller ej. Personalpolitik är alltid en het potatis och Toys R Us har tidigare fått kritik för hur de behandlar sina anställda, men är kritiken befogad?

Löner på Toys R Us

Om man jobbar i kassan hos Toys R Us så kan man räkna med att tjäna lite drygt $8 per timme enligt undersökningar från 2012. Om man avancerar i graderna och blir en supervisor, kan man tjäna upp till $12 per timme. Skulle man göra det riktigt bra och äga en hel butik, då pratar vi stora pengar, $70000 per år.

Övriga förmåner

Även om inte lönerna kanske är de högsta på Toys R Us, i alla fall inte för ‘vanliga arbetande’ så ges det andra förmåner. Man kan exempelvis få sjukförsäkring, tandvårdsförsäkring och synförsäkring via företaget. Dessutom är arbetstimmarna väldigt flexibla, vilket är viktigt för många.

Sammanfattning

Det är inte lätt att vara ett stort företag som Toys R Us och göra alla nöjda, men det verkar ändå som om företaget har en god policy när det gäller sina anställda. Den kritiken som har riktats mot företaget tidigare, känns inte allt för berättigad utifrån det vi har hört. Det ska sägas att den här artikeln baseras på situationen i USA och att svenska förhållanden troligtvis är ännu bättre.

This entry was posted on Friday, August 1st, 2014 at 12:35 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.