Opassande leksaker

Det finns mängder med leksaker tillgängliga. De allra flesta är oskyldiga och av relativt god kvalitet, men ibland undrar man egentligen vad som har gått fel. Att vissa produkter överhuvudtaget kommer ut på marknaden förefaller som ett mysterium, och man undrar vem som i grund och botten är ansvarig. Vi tittar på några spektakulära leksaker nedanför.

1. Häng jackan på björnens, ja vadå egentligen?

Nej, det hade inte känts bra att mina barn hängde jackan på den här hängaren i form av en gul björn. Hade man inte kunnat komma på någonting annat, exempelvis en hängare som istället motsvarade hornet i en noshörnings panna eller liknande? Det hade i alla fall känts betydligt bättre än det här.

2. Locka barnen till gambling

Jag trodde inte det var möjligt när jag såg den här leksaken på en svensk sida om spel. En uppklädd familj som sitter vid ett köksbord och trivs medan sonen spelar på roulette. Att locka små barn in i ett fördärv med potentiellt spelmissbruk är inget annat än osmakligt!

3. Fruktansvärt skrämmande docka

Nej, det är inte Chucky från ‘Den onda dockan’, men inte långt ifrån. Den här barnreklamen (?) från 70-talet är ingenting annat än väldigt obehaglig. Inte bara är det osmakligt med reklam som riktar in sig mot barn, jag hade blivit förvånad om den här dockan slog några försäljningsrekord att tala om!

This entry was posted on Friday, August 1st, 2014 at 12:48 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.